Eikenprocessierups bestrijden

Wij verwijderen eikenprocessierupsen snel en vakkundig al vanaf € 90,-

Wij zijn dé specialist in eikenprocessierups bestrijding. Bel direct voor een oplossing op maat! Dé lokale ongediertebestrijder in Eikenprocessierups-bestrijden met snelle, vakkundige en efficiënte service.

Eikenprocessierups-bestrijden

Eikenbomen met rupsen zijn te herkennen aan de nesten: dichte spinsels van vervellingshuidjes, uitwerpselen en brandharen. Daarnaast zijn deze bomen vaak kaalgevreten. Omdat de bestrijding gezondheidsrisico’s inhoudt, is alleen de keuze voor een professionele bestrijding van de processierupsen op je privé terrein de juiste keuze.

Wat doen bij overlast van eikenprocessierupsen

  • Probeer elk contact met de rupsen en de nesten te voorkomen en maak ook kinderen hierop attent. Hou afstand van de eikenbomen waarin ze zitten.
  • Draag kledij die hals, armen en benen bedekt en ga niet op de grond zitten.
  • Waarschuw het gemeentebestuur. Zij zullen passende maatregelen treffen of de verantwoordelijke diensten op de hoogte brengen.

Wat mag je zeker niet doen

  • De rupsen en nesten aanraken en zelf trachten te bestrijden. Gebruik zeker geen insecticiden.
  • Wegspuiten met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger. De brandharen van de rupsen kunnen dan via de lucht verspreid geraken.
  • De brandharen behouden 8 jaar hun schadelijke werking. Daarom wordt aangeraden om de oude nesten te laten verwijderen. Doe dit zeker niet zelf!

Neem direct contact op voor advies op maat

Hoe gaan wij te werk?

Je maakt bij ons een melding van de aanwezigheid van processierupsen op je terrein. Wij zullen je telefonisch enkele vragen stellen om er zeker van te zijn dat het om de eikenprocessierups gaat en niet bijvoorbeeld de spinselmot of bastaartsatijn rups. Indien uit het telefoongesprek blijkt dat er inderdaad eikenprocessierupsen aanwezig zijn, dan zullen wij na direct een afspraak met je maken om de eikenprocessierupsen te komen bestrijden.

Gebruik van mobiele zuigunits

Bij Plaagdier Advies maken we gebruik van mobiele zuigunits voor het wegzuigen van processierupsen. De rupsennesten en restanten worden opgezogen door de zuigunit en worden vervolgens onder de zuigunit opgevangen in afsluitbare zakken. De zakken met rupsen worden vervolgens veilig afgevoerd.

De voordelen van het gebruiken van een zuigunit ten opzichte van het wegbranden zijn:

  • Verminderde verspreiding van brandharen in de omgeving
  • Geen rupsrestanten op locatie
  • Geen kans op het ontstaan van een brand
  • De verbeterde arbeidsomstandigheden voor onze medewerkers

Kosten processierups bestrijding

De kosten voor het bestrijden van de processierups zijn afhankelijk van de hoeveel nesten en de grootte hiervan. Het behandelen en verwijderen van de processierups nesten is bij Plaagdier Advies al mogelijk vanaf € 90,-.

Neem direct contact op voor een prijsindicatie

Herken de eikenprocessierups

De eikenprocessierups (Thaumetopoea processionea) vormt sinds een aantal jaren een iedere zomer terugkerende plaag in sommige delen van België en Nederland. Vanaf half april, tot begin mei worden de rupsen geboren. In het vierde larvestadium (ongeveer vanaf tweede helft mei) gaan zij zich verzamelen om te nestelen. Dan ontstaan spinsels op de plekken waar de rupsen hun nesten beginnen te bouwen. Nesten kunnen worden gevormd op stam, stamvoet, onder takken en onder takaanhechtingen van bomen. De spinsels aan de buitenzijde van het nest lijken op een witte nylonkous.

herken de eikenprocessierups

Enkele voorbeelden van andere plagen zoals spinselmot (Yponomeutoidea) waar nog wel eens verwarring door ontstaat:

spinselmot

Natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups

In de afgelopen jaren is uit onderzoek gebleken dat de eikenprocessierups veel natuurlijke vijanden heeft. Larve van gaasvliegen, sluipwespen en wantsen eten de jonge processierups, maar ook diverse vogelsoorten zoals de pimpelmees en koolmees zijn liefhebber van rupsen.

Het inzetten van deze natuurlijke vijanden is een veelbelovende ontwikkeling in het terug dringen van de overlast, het toepassen van deze vijanden vraagt wel om maatwerk en kennis van zaken. De ontwikkeling hiervan zal in de komende jaren meer en meer toegepast gaan worden.

Wat kun je zelf doen?

Het plaatsen van vogelhuisjes voor koolmezen is een eerste stap, zet hiernaast waterbakjes in de tuin waar ze kunnen badderen of drinken. Vervang het water wel wekelijks. Hang het vogelhuisje op een rustige plek waar de vogels zichzelf veilig voelen, niet in de wind en beschut tegen de zon. De invlieg opening het liefst naar het noordoosten gericht. Graag een vrije invliegopening (geen takken er voor). Hang het vogelhuisje stevig op zodat het niet gaat wiebelen of naar beneden valt

Maak ook het vogelhuisje in de herfst weer schoon, let wel op! er kunnen brandharen in het vogelhuisje zitten. Zorg er voor dat je handschoenen en een mondkapje draagt, doe de inhoud van het vogelhuisje in een plastic zak en sluit deze goed af. Spoel het vogelhuisje goed af met kokend water en hang het hierna weer terug zodat de vogels er in kunnen overwinteren.

Advies nodig of een afspraak maken?

Bel of WhatsApp op 085 - 0043871 of stuur een e-mail naar info@plaagdieradvies.nl en wij komen bij je langs voor een inspectie. Ook 's avonds en in het weekend staan wij voor je klaar!


Laat een bericht achter en we nemen contact met je op

Dit veld is verplicht, vul een bericht in. Gebruik minimaal 10 karakters.
Geef aan of je een zakelijke of particuliere klant bent
Je hebt je bedrijfsnaam niet ingevuld. Dit veld is verplicht.
Je hebt je naam niet ingevuld. Dit veld is verplicht.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Je hebt je e-mailadres is niet (correct) ingevuld. Dit veld is verplicht.
Ongeldige invoer
Je dient akkoord te gaan met onze privacyverklaring

Plaagdier Advies de Bont

Luiten Ambachtstraat 28
4944AT Raamsdonk

Tel. 085 - 0043871
E-mail: info@plaagdieradvies.nl

Maandag t/m vrijdag: 07.00 - 21.00 uur
Zaterdag: 08.00 - 17.00 uur
Zondag: 11.00 - 15.00 uur

Werkgebied

Wij zijn onder andere werkzaam in de regio's Breda, Tilburg, Waalwijk en Oosterhout. Zoek je hulp bij het aanpakkken van jouw ongedierteprobleem? Neem dan vandaag nog contact met ons op zodat wij jouw probleem kunnen oplossen.

NVP LOGO NVPB   vca